به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر حمید فاضلی در دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضا با اشاره به این که پروژه ماهواره زهره (قائم) که قرار بود نخستین ماهوارهی مخابراتی کشور باشد به حالت تعلیق درآمده است، توضیح داد: قرار است به جای این ماهواره، ماهواره «ایران ست 3» تا سال 97 به فضا پرتاب شود.
وی در توضیح چرایی تعلیق این پروژه و آغاز پروژهی ایرانست از ابتدای سال 1392 گفت: پرتاب ماهواره زهره با وزن بیش از یک تن به یک سامانه پرتاب در نواحی جنوبی کشور نیاز داشت و نیز به فناوری خاصی برای پیشرانش آن احتیاج بود که کل فرآیند ده سال زمان میبرد.
به گفته وی برای این که ماهوارههای مدار GEO با هزینه کمتر و آسانتر در مدار زمین قرار بگیرند باید سامانه پرتاب هر چه بیشتر به خط استوا نزدیکتر باشد.
فاضلی ادامه داد: همچنین برای ماهواره قائم 10 ترنسپورتر در نظر گرفته شده بود که این خود پروژه را سنگینتر میکرد.
رییس سازمان فضایی ایران دربارهی ماهوارهی ایرانست خاطرنشان کرد: پروژه ساخت این ماهواره از سال 1392 آغاز خواهد شد و دو پرتاب میانی خواهد داشت.
نخستین پرتاب میانی با نام «ایران ست 1» در سال 95 انجام میشود که به وسیلهی آن فناوریهای اصلی پرتاب ماهواره به این مدار را توسعه خواهیم داد.
وی افزود: پرتاب میانی دوم با اسم «ایرانست 2» در سال 96 انجام میشود. همچنین ماهواره ناهید نیز در باند KU پرتاب خواهد شد که کمک زیادی به این پروژه میکند چرا که قرار است این ماهواره مخابراتی نیز در باند KU قرار گیرد.
به گفته رییس سازمان فضایی ایران ماهوارهی ایرانست 3 در سال 97 با دو ترنسپوردر FSS و BSS در دوازده و نیم درجه شرقی پرتاب خواهد شد و نخستین ماهوارهی مخابراتی ایران خواهد بود که خدمات شبکههای تلویزیونی و اینترنتی ارائه خواهد داد.
فاضلی تصریح کرد: برای ثبت مکان این ماهواره در مدار GEO اقدام کردهایم که به زودی پاسخ آن را خواهیم گرفت و کردینیشنهای آن را با کشورهایی که ممکن است با آنها تداخل فرکانس پیدا کند هماهنگ خواهیم کرد.
به گفته رییس سازمان فضایی پروژه آغاز ساخت ماهوارهی ایران ست و تعلیق ماهواره زهره به دلیل قطع برنامههای برون مرزی صدا و سیما و خروج کشورهای غربی از میثاقهای بینالمللی از سوی شورای عالی امنیت به سازمان فضایی ارائه شده است.
ایران دارای بالاترین نرخ پیشرفت در عرصهی فناوری هوافضایی
رییس سازمان فضایی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آماری که سایت معتبر دستهبندی کشورهای پیشرو در زمینهی فناوری هوا فضا ارائه کرده است، توضیح داد: این سایت آمریکایی تا سال 2012 شاخصهایی را برای طبقهبندی 10 کشور برتر دنیا در حوزه هوا فضا ارائه میکرد اما از سال 2012، پنج کشور دیگر از جمله ایران را به فهرست ده گانه خود اضافه کرده است که به اذعان این سایت ایران دارای بالاترین نرخ پیشرفت در این حوزه در میان کشورهای جهان بوده است.
وی با اشاره به این که کشور برزیل مدتها جزو 10 کشور برتر در این سایت بوده است، اعلام کرد: برزیل تنها توانسته است موجود زنده خود را تا ارتفاع 40 یا 60 کیلومتری پرتاب کند و اعتراف کرده است که نمیتواند پروژه بزرگتر از این را اجرا کند و از ایران عقب افتاده است.
فاضلی تاکید کرد: قاعدتا این پیشرفتها بدون همکاری ستاد توسعه فناوری هوا فضا و سازمان صنایع هوایی ممکن نبوده است و امیدواریم که این مجموعهها در کنار یکدیگر افتخارات بزرگتری بیافرینند.
وی همچنین درباره پرتاب ماهواره ناهید که با کمک دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است، گفت: این ماهواره در باند KU توسط ماهوارهبر سفیر 1B به فضا پرتاب خواهد شد و چند دستاورد جدید در این پرتاب از جمله باز شدن صفحات خورشیدی توسط ماهوارهبر در آن آزمایش میشود. همچنین قرار است تصاویر سرخط این پرتاب به نظر مردم برسد.
رییس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: نخستین ماهواره مدار زمین آهنگ کشور در سال 97 به فضا پرتاب خواهد شد.